Avbytare: Ceder (in 46, ut 70), Dick (in 46), Micke (in 70), Glenn (in 82)

Målskyttar: Andreas Ceder 3, Håkan Andersson 1 och Magnus ”Kogaren” Nilsson 1 Se skytteligan>>

Andreas Ceder
Dagens bolljury: Jörgen Thulin

Rapport:
Risken finns att detta blir en något kortare matchrapport än vanligt då besvikelsen från eftermiddagens uttagning till EM-truppen inte riktigt lagt sig ännu. Jag menar... här skall medelmåttor som Daniel Andersson, Niclas Alexandersson, Fredrik Stoor och Mikael Nilsson studsa runt nere i Schweiz och Österrike medan jag skall behöva stanna hemma i Sverige och spela matcher mot Sankt Olof och Ravi. Var i allsin dar hittar du det logiska i detta herr Lagerbäck?

Nåja… dagens match mot GoF blev desto trevligare. Här kan man tala om två vitt skilda halvlekar. Halvlek nummer ett gick klart på poäng till GoF och vi skall vara oerhört nöjda med att det stod 0-0 då domaren flöjtade för pausvila. Vårt passningsspel var uslare än uslast (möjligen berodde det på den ojämna planen, men om jag inte såg fel så spelade GoF fin fotboll på samma plan) och i närkamperna var vi allt som oftast tvåa. Några målchanser skapade vi inte heller. Det gjorde däremot hemmalaget GoF och vår målvakt Daniel Nilsson fick rädda oss ett flertal gånger.

Och skapade inte GoF-chanserna själva så hjälpte vi dem med miserabla hemåtpassningar som friställde GoF-spelare. Nu är vi inte mycket för att hänga ut våra kollegor på denna hemsida så det kommer jag inte att göra denna gången heller. Den skyldige var nummer åtta Håkan Andersson!

Vi lämnar första halvlek och tar steget in i den andra istället. Ett lyckat byte utan dess like var Andreas Ceder som hoppade in i minut 46. Tjugo minuter senare petade han in 4-0 och dessförinnan hade han gjort två mål. Men vi skruvar tillbaka klockan och berättar om målen lite kortfattat:
1-0 gjorde Andreas Ceder efter ett perfekt inlägg längs marken från Håkan Andersson. Fri i straffområdet gjorde han inget misstag. Klockan stod då på minut 49.
2-0 kom tre minuter senare och nu var det Håkan Andersson som var sist på bollen.
3-0 kom i minut 59 och återigen var det Andreas Ceder som placerade in ett inlägg från Håkan i målet, denna gång på nick.
4-0 tillskrevs också nyss nämnde Andreas Ceder i minut 66 och här var det hans fenomenela löpstyrka som resulterade i mål med hjälp av ett kyligt avslut.
5-0 kom då matchuret stod på 76 minuter och denna gång hette målskytten Magnus Nilsson och sist på bollen var hans högerfot.

Anledningen till denna GoFkollaps då? Det var en fenomenal halvlek från Önneköps sida helt enkelt. Vi spelade klokt, vårdade boll och upphörde med det dåliga passningsspelet vilket gjorde att vi fick äga bollen istället för att jaga den. Dessutom höjde sig samtliga spelare ett par snäpp i andra halvlek och då blev facit 5-0.

Bäst i dagens ÖIF var vänsterbacken Alfred Tullgren som inte gjorde ett enda misstag på hela matchen och belönas med tre bollar. Även Daniel Nilsson i målet svarade för en storstilad och felfri insats och erhåller två bollar. Den tredje bollen skulle många kunna få. Tonny Nyman och Jonas Nilsson spelade stabilt i mittförsvaret och Håkan Anderssons slit och fina framspelningar kunde premierats. Men vad tusan… 3 mål på tjugo minuter kan jag inte blunda för, Andreas Ceder hugger den sista bollen!

På fredag väntar ett derby på Björkvallen då kommunens ”storklubb” kommer på besök. Kom i tid då parkeringsplatserna kommer att gå åt som smör i solsken. Vi hoppas på 5-0 på fredag igen… det blir kanske aningen tuffare då, men vi gör ett försök.